• 1401/01/17
  • - تعداد بازدید: 244
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

علم سنجی اعضای هیات علمی

علم سنجی دانش اندازه گیری و تحلیل علم است که به سنجش تولیدات علمی پژوهشگران، دانشگاه ها و کشورها در قالب متغیرهای کمی میپردازد. شاخص های علم سنجی شامل شاخص های ارزیابی کمی و کیفی برونداد علمی پژوهشگران است که میتواند مبنای ارزشیابی، رتبه بندی و ارتقای اعضای هیات علمی و نیز سیاست گزاری های پزوهشی، طراحی نقشه راه توسعه و دستیابی به مرجعیت علمی قرار گیرد. سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی (Iranian Scientometric Information Database) ISID در سال 1394 با هدف استخراج و نمایش به روز شاخص های علم سنجی اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی ایران توسط مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت طراحی شده استو اطلاعات 15000 نفر عضو هیات علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در 68 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و 790 مرکز تحقیقاتی در این سامانه وارد شده و در اختیار کاربران قرار گرفته است. مبنای اطلاعات عمومی، آموزشی، علمی و دانشگاهی هر عضو هیئت علمی در این سامانه شامل اطلاعات فردی و اختصاصی، نام و نام خانوادگی، جنس، سن، عکس، رتبه علمی، رشته و مقطع تحصیلی، CV، کد اختصاصی ORCID و آدرس صفحه اختصاصی فرد در Google scholar میباشد که ورود اولیه شان توسط کارشناس علم سنجی دانشگاه انجام میپذیرد ولی ویرایش و تکمیل نهایی آن بر عهده هر یک اعضا میباشد. مبنای محاسبه شاخص های علم سنجی در این سامانه ، جدیدترین اطلاعات استخراج شده عضو هیئت علمی مربوطه از بانک اطلاعاتی Scopus میباشد که مبتنی بر تعداد مقالات و استنادات(Citation) وی میباشد. این اطلاعات به طور خودکار حداقل هر 10 روز یکبار بر اساس بانک اطلاعاتی اسکوپوس به روز رسانی میشود. از آنجا که بانک اطلاعاتی Pubmed استنادی نیست و امکان محاسبه و ارائه استنادات را ندارد نمیتواند مبنای استخراج اطلاعات در این سامانه قرار گیرد. علت انتخاب بانک اطلاعاتی Scopus در مقایسه با بانک اطلاعاتی ISI ، پوشش گسترده تر مجلات در اسکوپوس در گستره علوم پزشکی، کشور ایران و زبان فارسی در مقایسه با آی اس آی میباشد.

 
 

برخی از کاربردهای سامانه علم سنجی

سامانه علم سنجی اعضای هیئت علمی کاربردها و استفاده های متعدد و متنوعی دارد. برخی از این موارد عبارتند از: 1. امکان تهیه گزارش و فهرست افراد بر اساس شاخص های: تعداد مقالات، تعداد استنادات، استناد به ازای هر مقاله و h-Index در کل کشور به تفکیک دانشگاه، رشته، رتبه و مقطع تحصیلی 2. امکان تهیه گزارش شاخص های علم سنجی افراد بر اساس سن و حتی جنس 3. امکان تهیه فهرست محققان برتر هر دانشگاه، دانشکده، رشته و مقطع تحصیلی و تخصصی در کشور جهت استفاده در برنامه ریزی های پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی خاص و مرتبط، داوری مقالات و ... 4. امکان تهیه تعداد و فهرست اعضای هیئت علمی دچار رکود علمی در هر دانشگاه، افرادی که مقاله و یا استناد ندارند و یا h-Index آنها از عدد خاصی پایین تر است. 5. امکان استفاده از شاخص h- Index افراد در سامانه برای هیات های ممیزه جهت ارتقاء و ترفیع اعضای هیئت علمی و یا ارزیابی هیات علمی برای جذب دانشجوی دکترای پژوهشی و یا جشنواره ها مانند رازی جهت دعوت از محققین برتر جهت شرکت
 
 

معیارهای ورود و خروج در سامانه علم سنجی

پوشش این سامانه در حال حاضر، اعضای هیات علمی رسمی، آزمایشی، طرح نیروی انسانی، ضریب K و تعهدات تحت پوشش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است و شامل اعضای هیات علمی بازنشسته و پژوهشگران غیر هیات علمی نمیشود.
 
 
 

روش های ارسال بازخورد در سامانه علم سنجی

اعضای محترم هیات علمی در صورت مشاهده هرگونه اشتباه یا نقص در اطلاعات پروفایل مربوط به خود میتوانند درخواست اصلاحات اطلاعات مورد نظر خود را ارسال نمایند.به همین منظور همکاران میتوانند به صورت مستقیم از طریق سامانه مذکور درخواست اصلاحات را از طریق لینک ارسال پیغام در پایین صفحه عمومی و یا فرم ارسال بازخورد که در بالای صفحه اختصاصی هر فرد قابل مشاهده است، مطرح و ارسال نمایند. علاوه بر آن میتوانند از طریق برقراری تماس حضوری یا تلفنی با واحد علم سنجی دانشگاه مربوطه درخواست اصلاح اطلاعات خود را مطرح و پیگیری نمایند. در صورتی که به دسترسی بیشتری به اطلاعات صفحه خود نیاز داشتید لزوما بایستی در سایت ثبت نام نمایید.
 
 
 
 
 

نحوه ثبت نام در سامانه علم سنجی

ابتدا وارد سامانه به آدرس isid.research.ac.irشوید. سپس بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک نمایید. حال گزینه ورود اعضای هیئت علمی را انتخاب نمایید. اکنون بر روی گزینه دریافت/فراموشی کلمه عبور کلیک نموده و با وارد نمودن کدملی و کد امنیتی مندرج در صفحه و سپس انتخاب گزینه بازنشانی کلمه عبور، رمز ورودی جهت دسترسی شما به ایمیلتان ارسال میگردد.

جهت ورود به سامانه از دفعات بعد بایستی پس از انتخاب گزینه ورود اعضای هیئت علمی در دو کادر خالی موجود نام کاربری(کد ملی) و رمز عبور دریافتی در ایمیلتان را وارد نمایید تا نام شما در بالای صفحه نشان داده شود.

شاخص های علم سنجی اعضای هیات علمی در سامانه علم سنجی

شاخص های علم سنجی اعضای هیات علمی که در این سامانه نمایش داده میشوند عبارتند از: تعداد مقالات نمایه شده هر عضو هیات علمی در بانک اطلاعاتی Scopus ، تعداد کل استنادات دریافت شده این مقالات، میانگین استنادات به ازای هر مقاله، شاخص h- Index ، شاخص h-Index بدون خود استنادی، نویسندگان و شاخص h-Index بدون استنادات کتاب ها. شاخص هیرش یا h-Index از شاخص های مهم علم سنجی است که در سال 2005 توسط دکتر جرج هیرش استاد فیزیک، به منظور محاسبه و نمایش توام کیفیت و کمیت برون داد علمی پژوهشگران معرفی شد. به این ترتیب که شاخص یک پژوهشگر عبارت است از h تعداد از مقالات وی که به هر کدام از آنها حداقل بار استناد داده شده باشد.

شیوه نمایش اطلاعات در سامانه علم سنجی

شیوه نمایش و چیدمان افراد در سامانه ISID به صورت پیش فرض بر اساس شاخص h- Index ایشان در بانک اطلاعاتیScopus است. لازم به ذکر است که ترتیب مذکور را میتوان با کلیک بر روی فلش قرار گرفته در کنار عنوان هر یک از سر ستون های موجود در صفحه اصلی تغییر داد. در سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی امکان جستجو و فیلتر کردن اطلاعات بر اساس عنوان دانشگاه، مرکز تحقیقات، رشته و مقطع تحصیلی وجود دارد. علاوه بر آن جستجوی افراد بر اساس نام و نام خانوادگی نیز امکان پذیر می باشد. امکان فیلتر کردن اطلاعات بر اساس دانشگاه ها، دانشکده ها، رشته ها و مقاطع تحصیلی و نیز جستجوی یک فرد هیات علمی خاص نیز در این سامانه وجود دارد.

 
عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: